Industry Info  
Festo
Festo

МРРБ представи законопроектът за ВиК

29.10.2020   |   Браншови акцент
 

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) представи проект на Закон за водоснабдяването и канализацията (ВиК). Той предлага нов концептуален подход в някои от политиките за развитие на отрасъл ВиК. Публикуван е за широко обществено обсъждане, като постъпилите предложения ще бъдат разгледани и анализирани с цел постигане на балансирано и устойчиво уреждане на обществените отношения в сектора.

Проектът разглежда въпросите, свързани с политиката за развитие на отрасъла, собствеността на ВиК системите и съоръженията, дейностите и отговорностите на собствениците на публична ВиК инфраструктура и на ВиК операторите при управлението и развитието ѝ.

Новият закон предвижда удължаването на договорите между Асоциациите по ВиК и ВиК дружествата на от 15 на 30 години. Това е във връзка с големите проекти по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г" (ОПОС), които дружествата реализират и за които е нужен по-дълъг период за възвръщаемост на инвестициите. Включени са и механизми за подобряване на събираемостта от гражданите и фирмите. Вземанията на ВиК дружествата към 31 декември 2019 г. са близо 131 млн. лв., като в тази сума влизат вземания от клиенти, включително съдебни, както и от други контрагенти, свързани с дейността на дружествата.

     
Източник: МРРБ

Ключови думи: МРРБ   ВиК   ОПОС  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD

Последно от Браншови акцент

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...