Industry Info  
Festo
Festo

Държавата финансира 9 компании срещу работни места

29.10.2020   |   Бизнес
 
Правителството ще подпомогне с 9,91 млн. лв. 9 компании за периода 2020-2023 г. срещу разкриването на 2349 нови работни места и реализиране на инвестиции в размер на 191,05 млн. лв.
Компаниите вече са получили сертификат от Министерството на икономиката (МИ) за инвестиционните си проекти и поемат ангажимент да запазят заетостта по тези проекти за срок от поне 5 години.
 
Финансовата помощ ще бъде използвана за частично възстановяване на дейността на компаниите в срок до 12 месеца от разкриването на новите работни места и ще покрие вече направените от компаниите здравни и осигурителни вноски на работниците и служителите, назначени на новите работни места.
 
Инвестиционните проекти са за разширяване на дейността на вече съществуващи предприятия, както и за създаването на нови в София, Ловеч, Куклен, Русе и Белослав. Проектите са основно във високотехнологичния сектор на производството и услугите.
 
Компаниите, които ще получат финансовата помощ са: Удуърд България, Олива, Витте Аутомотив България, Одело България, ВиЕмУеър България, Акронис България, ВОСС Аутомотив България, Карготек България и Роберт Бош.
 
Заедно с това правителството разшири обхвата на програмата за защита на работните места във фирмите, пострадали от коронавирус пандемията, като в нея вече влизат и големи компании. Те ще могат да получават до 2 млн. лв. кредит от Българската банка за развитие (ББР), увеличава се и размерът на максималния кредит за малки и средни предприятия - от 300 000 на 1 млн. лв.
     
Източник: МС; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: МС   инвестиционни проекти   държавно финансиране  

Област: Проекти  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България


LD
Мехатроникс

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...