Industry Info  
Festo
Festo

Европейските компании очакват масови фалити

28.10.2020   |   Бизнес
 
Перспективата за масови фалити притеснява европейските компании в Европа през 2021 г., показа проучване на McKinsey. Основната причина за негативни прогнози са очакванията, че приходите на компаниите няма да се повишат заради продължаващата коронавирус пандемия. Много от представителите на фирмите очакват по-скоро спад на приходите, отколкото запазването им на нивото от лятото.
 
Допитването е осъществено през август т. г., като в него са участвали над 2000 малки и средни компании от петте най-големи икономики в Европа. Най-мрачни са очакванията в Италия и Франция, където представителите на всяка пета фирма са декларирали, че очакват компаниите им да влязат в процедура по несъстоятелност в рамките на следващите 6 месеца ако няма промяна в икономическата обстановка. Сбъдването на тази прогноза ще има тежки последици за големите икономики, тъй като този тип компании осигуряват над две трети от заетостта на пазара на труда в Западна Европа.
 
70% от европейските компании отчитат спад на приходите заради пандемията, като в Италия и Испания този дял е дори по-висок.
     
Източник: McKinsey; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: малки компании   прогнози  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...