Industry Info  
Festo
Festo

Farnell отпразнува 5-милионния Micro:bit

27.10.2020   |   Събитията
 
Farnell като производствен партньор на образователната фондация Micro:bit, отбеляза пускането на на 5-милионния микрокомпютър BBC Micro:bit. Създаването на тези системи стартира през 2016 г., те са предназначени основно за ученици, които имат интерес към програмирането.
 
Според информацията, миникомпютрите Micro:bit са достигнали до 25 милиона ученици в над 60 държави, които изучават компютърни науки. Micro:bit се използва от образователни организации в цял двят, които използват програмите STEM (Science, Technology, Education and Mathematics).
 
Фондацията Micro:bit обяви и нова версия на миникомпютъра с по-голям капацитет на паметта, по-бърз процесор и за първи път - със звукови и тактилни функции. Новият Micro:bit ще може да се поръчва от Farnell от ноември т. г.
 
"Във Farnell се гордеем с факта, че сме ексклузивен производствен партньор на фондацията Micro:bit и заедно отбелязваме това постижение: производството на 5 милиона броя Micro:bit устройства, като заедно с представяме и новата му версия", коментира Лий Търнър, директор Глобални операции Полупроводникови компоненти и SBC във Farnell. 
     
Източник: Farnell

Ключови думи: Farnell   Micro:bit   STEM  

Област: Събитията  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...