Industry Info  
Festo
Festo

Проучване на ПАРА отчете 5,5% ръст в броя на компаниите, които биха инвестирали до 100 000 лв. в автоматизация

27.10.2020   |   Браншови акцент
 

Асоциацията по роботика и автоматизация ПАРА проведе проучване, свързано с ролята на пандемията върху българската индустрия. То обхваща 32 компании от производство на автомобилни компоненти, електроника, машиностроене и др. Участниците спрямо предишното проучване биват с 20 компании по-малко. Във включилите се компании в проучването работят малко под 15 000 служители.

За 38% от компаниите пандемията не е оказала негативно влияние, дори напротив - 19% от тях споделят, че е ускорила процесите. Към тях спадат представители на химическата промишленост, датчици за умен дом и производители на микроелектроника. 44% от запитаните в анкетата на ПАРА споделят, че обмислят да внедрят софтуерна и дискретна автоматизация. Към тях спадат следните индустрии – производство на автомобилни компоненти, производство на козметика, машиностроене, производство на бяла техника, автоматизация и енергийна ефективност.

Според проучването с 5,5% се повишава броя на компаниите, които биха инвестирали до 100 000 лв. в автоматизация. Процентите остават сравнително близки спрямо изминалото проучване, при което 17,3% са заделили между 100 и 300 000 лв. През тази година 15,6% са планирали същия бюджет за следващите три години.

     
Източник: ПАРА

Ключови думи: ПАРА   автоматизация  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Браншови акцент

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...