Industry Info  
Festo
Festo

60 ученици започнаха професионално обучение в ТИЗ

27.10.2020   |   Събитията
 
60 ученици от 4 гимназии в Пловдивска област започнаха практика в Центъра за професионално обучение на Тракия икономическа зона (ТИЗ), съобщиха от организацията. Инициативата се осъществява от екипа на Клъстер Тракия икономическа зона с финансовата подкрепа на фондация Америка за България.
 
"Това обучение е един от първите мащабни проекти, в който бизнесът е активен в отношенията си с образованието. В центъра учениците работят с нова, модерна техника и виждат, че производството не е "мръсна работа", това е един от начините за повишаването на интереса на децата към професионалните училища", коментира пред БНТ инж. Кирил Саксанов, директор на професионалната гимназия по машиностроене в Пловдив.
 
Развитието на програмата за ученици ще им осигури практически занятия през втория учебен срок и в заводите в ТИЗ, а през втората година на обучението им представители на компаниите от ТИЗ ще участват като ментори и лектори, както и ще се включат в провеждането на заключителните теоретични и практически тестове на гимназистите.
     
Източник: ТИЗ

Ключови думи: ТИЗ   професионално обучение  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...