Industry Info  
Festo
Festo

БРАИТ наследи "Асоциация на бизнес клъстерите"

26.10.2020   |   Събитията
 
Новоучредената Българска работодателска асоциация иновативни технологии (БРАИТ) е наследник на съществувалата над 10 години "Асоциация на бизнес клъстерите" – работодателска организация по чл. 5, ал.1 от КТ, учредена на 30 октомври 2009 г. 
 
Новата организация обединява част от иновативните компании в автомобилната и софтуерната индустрия, IT и ICT, рудодобива, възобновяемата енергетика, модерната търговия и други сфери.
 
Сред членовете на БРАИТ са Bosch, SAP, SITEL, Sensata, Visteon, VM Ware, FESTO, YAZAKI, Adecco, Melexis, Imperia Online и др. Фирмите, участващи в БРАИТ, имат приходи, равняващи се на 8,24% от БВП на България и развиват дейност в 114 общини.
 
"Българска работодателска асоциация иновативни технологии (БРАИТ) обединява голяма част от иновативните компании в българия и има амбиция да ги представлява. Една от основните цели на БРАИТ е подобряване на условията за бизнес и предприемачество в страната съгласно най-добрите европейски и световни практики, като организацията е подала документи за участие в Националния съвет за тристранно сътрудничество", съобщиха от БРАИТ.
     
Източник: БРАИТ

Ключови думи: БРАИТ   иновативни технологии   работодателска организация  

Област: Събитията  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...