Industry Info  
Festo
Festo - A banner

30 млн. евро са инвестирали производителите на бира в екологични решения

23.10.2020   |   Бизнес
 

За последните 5 години производителите на бира в България са инвестирали приблизително 30 млн. евро в екологогични и иновативни решения, които имат за цел да намалят потреблението на ресурси и да подобрят екоотпечатъка на индустрията. Това стана ясно на Форума за устойчивост, организиран от Пивоварите на Европа в Брюксел. Събитието се проведе онлайн, като в него участваха и представители на Съюза на пивоварите в България (СПБ).


В сравнение с 2015 г. предприятията от пивоварната индустрия в България отчитат намаляване на потреблението на вода с 4-6% и с 8-10% редуциране на потреблението на електроенергия, необходимо за производство на 1 хектолитър бира. Големите пивовари у нас са постигнали също 90% биологично пречистване на отпадъчните води, инвестирайки в анаеробни инсталации. Те позволяват производството на биогаз, който може да се използва като алтернативно гориво.


На годишна база бирените компании в страната намаляват използването на хартия до 200 т, като така предотвратяват изсичането на 2600 дървета. А според изчисленията на експерти рециклирането на 20 000 кенове за бира спестява енергия, равна на тази на 1000 л бензин. Годишно у нас се преработват около 3400 т бирени стъклени бутилки, като по този начин се редуцира отделянето на 1100 т въглероден диоксид.

     
Източник: СПБ

Ключови думи: СПБ   пивоварна индустрия  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...