Industry Info  
Festo
Festo - A banner

"Иновативно предприятие на годината 2020" привлича все повече компании извън София

20.10.2020   |   Бизнес
 
Националният конкурс "Иновативно предприятие на годината 2020" отбелязва ръст на кандидатурите на стартъпи и от компании, регистрирани и действащи извън София и големите градове. В това издание на конкурса има представители на различни икономически сектори, като голям интерес има към новосъздадената категория "Дигитална трансформация" за иновации за Индустрия 4.0, сектор Финтех, блокчейн технологии, иновации на работното място.
 
За 16-та поредна година конкурсът търси български новостартиращи и утвърдени предприятия, които успешно са разработили и внедрили иновации в своето производство и управление, предоставяне и управление на услуги.
 
Освен наградата "Иновативно предприятие на годината 2020" в 8 категории, отличените фирми в конкурса получават и правото да използват марката "Високи постижения в иновациите" (Excellence in Innovation) на фондация "Приложни изследвания и комуникации". 
 
В изминалите 15 издания на конкурса над 120 компании в различни икономически сектори – от новостартиращи фирми до пазарни лидери, са получили признание за успешните си иновационни проекти. В инициативата могат да се включат фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години. Отворени са 8 категории като пазарно лидерство, социална или зелена иновация, дигитална трансформация.
 
Конкурсът се организира от фондация "Приложни изследвания и комуникации", АРК Консултинг и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция "Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП" на Европейската комисия (ЕК). Конкурсът е признат от ЕК за добра национална практика за подкрепа на иновационното развитие и се провежда под егидата на президента на Република България Румен Радев.
 
IndustryInfo.bg е медиен партньор на "Иновативно предприятие на годината 2020".
 
Кандидатури за конкурса се приемат до 23:45 ч. на 21 октомври т. г. тук.
     
Източник: Фондация Приложни изследвания и комуникации

Ключови думи: Иновативно предприятие на годината   фондация Приложни изследвания и комуникации   Дигитална трансформация   ARC Fund  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...