Industry Info  
Festo
Festo

ТУ-София открива нова лаборатория по вградени системи за управление

20.10.2020   |   Реализации
 

На 20 октомври т. г. Факултет по Автоматика, Технически университет-София (ТУ-София), открива нова факултетна лаборатория в зала 2120Б.

В новата лаборатория ще се обучават магистри от най-новата специалност на факултета "Вградени системи за управление". В нея студентите ще усвоят базови знания по принципите и методите на автоматизираното управление, които ще се имплементират във вградените системи за управление. Лабораторията е обновена и оборудвана с помощта на Костал Софиясофт България – водеща фирма в разработването и производството на електроника и електромеханични компоненти за автомобилната индустрия.

Лабораторията е с капацитет 18 места за лекции и семинарни упражнения и 9 лабораторни места, оборудвани с компютри и комплекти за разработване на вградени системи за управление. Тя ще бъде открита от Ректора на ТУ-София проф. дн инж. Иван Кралов. Официални гости на събитието ще бъдат Красимир Паскалев, управител на Костал Софиясофт България, зам. ректори, декани, преподаватели и студенти от  ТУ-София.

     
Източник: ТУ-София

Ключови думи: ТУ-София   автоматизирано управление  

Област: Реализации  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Реализации

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...