Industry Info  
Festo
Festo

Италианският бизнес у нас създава 10% от БВП

16.10.2020   |   Браншови акцент
 
Италианските компании, работещи в България, създават 10% от БВП на страната, като за тях работят над 25 000 човека, а годишният им оборот е 5,5 млрд. лева. Това са резултатите, обявени от Конфиндустрия България, сдружението на италианските предприемачи у нас, което отбелязва 20 години дейност в България.
 
"За нас италианските предприемачи опитът, натрупан в България през тези 20 години живот на нашата асоциация е ценен, защото заедно успяхме да изградим общност, която работи успешно за икономиката на страната, която ни е приела като инвеститори", коментира Мария Луиза Мерони, председател на Конфиндустрия България.
 
Тази седмица Конфиндустрия България организира бизнес форум "България - Италия: Добри практики в динамична среда" и икономическия форум "Рестартиране - ново начало", за да отбележи юбилея и да спомогне за по-доброто развитие на италианските компании у нас.
 
Българската търговско-промишлена палата (БТПП) награди с почетен диплом Мария Луиза Мерони за дългогодишно коректно и ефективно сътрудничество, за приноса на Конфиндустрия за разширяване на българо-италианските бизнес отношения, за активна дейност както в областта на търговията и икономиката, така и в индустриалните отношения.
     
Източник: Конфиндустрия България

Ключови думи: Конфиндустрия България   БВП   БТПП  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Браншови акцент

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...