Industry Info  
Festo
Festo

AMD купува Xilinx за 30 млрд. долара?

14.10.2020   |   Бизнес
 
2020 г. може да се окаже много важна за разпределението на силите сред производителите на процесорни компоненти, ако се потвърди информацията, че AMD преговаря за закупуването на Xilinx. Първата информация се появи в авторитетния The Wall Street Journal, който по-рано тази година предсказа сделката на Nvidia и Arm.
 
Все още обаче няма информация от страна на AMD, че планира такава голяма сделка, която се оценява на 30 млрд. щатски долара от анализаторите. Сумата се равнява на почти една трета от пазарната капитализация на AMD.
 
От друга страна, от Xilinx също няма информация, че компанията може да смени собственика си.
 
Новият главен изпълнителен директор на фирмата се занимава основно с платформата Versal и нейното приложение в центрове за данни, пазара на телекомуникационни услуги и развитието на AI.
 
Ако обаче информацията на WSJ се окаже вярна, то значи AMD има сериозни планове за разрастване, за да може да съперничи на Intel и Nvidia.
 
Все още не се знае как AMD ще финансира тази сделка, като компанията или ще трябва да емитира нови акции или пък да поеме сериозен дълг. За последно AMD ползва огромен кредит през 2006 г, когато купи ATI и този дълг едва не фалира компанията.
     
Източник: WSJ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: AMD   Xilinx   придобиване   процесори  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...