Industry Info  
Festo
Festo

DMG MORI представи иновативната фрезова машина с подвижна колона DMF 200|8

14.10.2020   |   Технологии
 

DMG MORI направи световна премиера на серията фрезови машини с подвижна колона DMF 200|8, която според компанията поставя нови стандарти за високопрецизна и ефективна 5-осна обработка на структурни компоненти и матрични вложки с дължина до 2300 мм.

"С DMF 200|8 DMG MORI успява да продължи историята на успеха при машините с подвижна колона в 5-осния диапазон, с над 2700 машини, инсталирани на пазара до момента", отбеляза Маркус Рем, управляващ директор на DECKEL MAHO Seebach.

От DMG MORI информират, че с размери на работната маса от 2300 x 850 мм и дължина на ходовете 2000 x 800 x 850 мм DMF 200|8 предлага на клиентите в достатъчно работен обхват за гъвкава обработка на дълги конструктивни компоненти или вложки.

"Максималната товароносимост на масата е 2000 кг. При разработката на новата концепция работната зона на машината е оптимизирана чрез иновативна технология за смяна на инструментите. Тя се извършва зад работната маса – бързо, безпроблемно и безопасно за процеса, така че да може да се използва цялата повърхност за закрепване. В сравнение с предходния модел работната площ на DMF 200|8 е с над 50% по-голяма, предоставяйки нови възможности за обработка на сложни компоненти. DMF 200 | 8 може да бъде оборудвана с инструменти с дължина 400 мм, което е уникално за този клас машини", подчертават от компанията.

DMF 200|8 е проектирана по такъв начин, че конзолната Y-ос осигурява постоянна коравина по целия работен ход. Трите линейни направляващи по ос X увеличават стабилността на машината и създават необходимата основа за високопрецизна и ефективна обработка, допълват от компанията. Шпинделът SpeedMASTER с честота 15 000 об/мин е интегриран като стандарт. По отношение на автоматизацията и цифровизацията DMF 200|8 е оборудвана със системи CELOS и Siemens, като най-новата версия на CELOS се предлага стандартно.

     
Източник: DMG MORI

Ключови думи: DMG MORI   DMF 200|8   Siemens   фрезова машина  

Област: Технологии  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
BMG

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
TME

Последно от Технологии

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитиятаЕкспертно
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...