Industry Info  
Festo
Festo

Nokia разработва в университет чипсетове за 5G

13.10.2020   |   Технологии
 

Проекти

Университетът в Тампере и Nokia съвместно ще разработват и развиват чипсетове за 5G мрежата, като продуктите ще са част от ReefShark портфолиото на компанията. Разработването на новите компоненти е поверено на нов изследователски център, разположен в кампуса на университета, като той трябва да започне работа през ноември т. г.
 
В центъра ще се работи и върху усъвършенстване на дизайна и технологията за производство на SoC процесорите на компанията, както и скъсяване на интервала между разработването и представянето на новите компоненти. Плановете за съвместния развоен център включват и проекти, свързани с изкуствения интелект, а в близко бъдеще компанията планира да възложи още проекти на университетския екип, за да подпомогне обучението и развитието на бъдещите инженери.
 
"За нас е вълнуващо, че сме част от проекта за развитие на SoC решения за 5G инфраструктурата. Надявам се, това ще ускори развитието на иновациите в тази област и ще помогне на телекомуникационните компании да осъзнаят предимствата, които дава 5G технологията", коментира Юрки Вуоринен, декан на Факултета по информационни технологии и комуникационни науки в Университета в Тампере.
     
Източник: Университетът в Тампере; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: 5G   SoC   ReefShark   Nokia  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...