Industry Info  
Festo
Festo

Как конкурсът "Иновативно предприятие на годината" помага на компаниите

12.10.2020   |   Събитията
 
Конкурсът "Иновативно предприятие на годината" се провежда за 16-и пореден път, като до 21 октомври т. г. се приемат кандидатури за участие. Организатор е фондация "Приложни изследвания и комуникации" с подкрепата на Enterprise Europe Network (EEN) - България, а конкурсът е под егидата на президента на Република България Румен Радев.
 
Наградата "Иновативно предприятие на годината" се връчва в 8 категории, а конкурсът е признат от Европейската комисия за най-добра национална практика за популяризиране на иновативното развитие.
 
Над 120 компании досега са получили признание в конкурса за иновативните си проекти и сега е моментът да научим от представителите на някои от тях как са им помогнали наградите, спечелени в "Иновативно предприятие на годината".
 
"Конкурсът е интересен и полезен като процес, отразява стойностните предложения и им дава гласност", коментира Иван Йосифов, изпълнителен директор на Найкомс - българска иновативна компания, която предлага система за телемедицина.
 
Найкомс спечели през 2019 г. наградата в категория "Социална иновация".
 
"Признанието, което получихме с участието си в конкурса, е удовлетворяващо за екипа ни и ценно за нашите клиенти - допълва Йосифов. - Естествено, че препоръчвам да се участва в "Иновативно предприятие на годината", тъй като дори и да не спечелиш, получаваш професионална оценка на работата, получаваш обратна връзка за разработените от компанията продукти и услуги."
 
Друга компания, която беше отличена в конкурса е Спесима - победител в категория "Пазарно лидерство" през 2018 г. с иновативна кабина за дезинфекция. 
 
"Ние ценим много високо тази награда, тъй като тя ни донесе самочувствието, че иновациите и творчеството са мерките, които могат да ни преведат през трудностите и да съхранят опита и знанията, които сме натрупали за над 30 г. - коментира д-р инж. Венцислав Славков, създател и управител на Спесима. - Ние ползваме услугите на EEN, която има решаваща роля за нас, тъй като тя свързва търсенето и предлагането на стоки и услуги в ЕС. EEN обединява материален и човешки ресурс и го насочва в направления, които са приоритетни за ЕС. Тази подкрепа за бизнеса от страна на EEN е катализаторът, който може да стартира така необходимите икономически промени за рестарт на индустрията след кризата."

Повече за конкурса може да научите тук, а заявка за участие може да подадете тук.

     
Източник: Фондация Приложни изследвания и комуникации

Ключови думи: Иновативно предприятие на годината   фондация Приложни изследвания и комуникации   EEN  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...