Industry Info  
Festo
Festo

Автомобилен доставчик инвестира 8,7 млн. лв. в София - 08.10.2020

08.10.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова
Инвестиционният проект "Създаване на Бош Инженеринг Център София" получи сертификат за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНА). Сертификатът беше връчен от министъра на икономиката Лъчезар Борисов на управляващите директори на Бош Инженеринг Център София Константин Конов и Томас Метц.
 
Инвестицията по проекта е над 8,7 млн. лв., като ще бъдат разкрити общо 350 работни места за висококвалифицирани специалисти в новия център за софтуерно инженерство в София Тех Парк.
 
Целта на компанията е инженерният център в София да се превърне във водещ IT и софтуерен доставчик на производителите на автомобили в световен мащаб.
 
Новият инженерен център, който работи от една година, разработва софтуер за автомобилостроенето в три основни направления. Първото е създаване и развитие на проекти, свързани с изграждането на софтуерни платформи за централния компютър на борда на автомобила. Второто са проекти, свързани с автономното придвижване на автомобилите - тук софтуерът използва данните от сензорите на автомобила и анализира пътната обстановка, за да управлява автомобила вместо водача.
 
И третото направление - проекти за вътрешния мониторинг в автомобила по време на автономното придвижване. В случая става въпрос за анализ на данни от камерите, насочени към водача на автомобила - електрониката следи състоянието му, както и дали е готов при нужда да поеме управлението.
     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   Бош   София Тех Парк   инженерен център  

Област: Бизнес  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...