Industry Info  
Festo
Festo

Автомобилен доставчик инвестира 8,7 млн. лв. в София

08.10.2020   |   Браншови акцент
 
Инвестиционният проект "Създаване на Бош Инженеринг Център София" получи сертификат за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНА). Сертификатът беше връчен от министъра на икономиката Лъчезар Борисов на управляващите директори на Бош Инженеринг Център София Константин Конов и Томас Метц.
 
Инвестицията по проекта е над 8,7 млн. лв., като ще бъдат разкрити общо 350 работни места за висококвалифицирани специалисти в новия център за софтуерно инженерство в София Тех Парк.
 
Целта на компанията е инженерният център в София да се превърне във водещ IT и софтуерен доставчик на производителите на автомобили в световен мащаб.
 
Новият инженерен център, който работи от една година, разработва софтуер за автомобилостроенето в три основни направления. Първото е създаване и развитие на проекти, свързани с изграждането на софтуерни платформи за централния компютър на борда на автомобила. Второто са проекти, свързани с автономното придвижване на автомобилите - тук софтуерът използва данните от сензорите на автомобила и анализира пътната обстановка, за да управлява автомобила вместо водача.
 
И третото направление - проекти за вътрешния мониторинг в автомобила по време на автономното придвижване. В случая става въпрос за анализ на данни от камерите, насочени към водача на автомобила - електрониката следи състоянието му, както и дали е готов при нужда да поеме управлението.
     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   Бош   София Тех Парк   инженерен център  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Браншови акцент

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...