Industry Info  
Festo
Festo

Отпускат близо 5,5 млн. лв. за завършване на подготвителните дейности на интерконектора България–Сърбия

08.10.2020   |   Бизнес
 

На 30 септември т. г. управляващият орган на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" (ОПИК) одобри отпускането на близо 5,5 млн. лева за завършване на подготвителните дейности до получаване на разрешение за строеж за българския участък на междусистемната газова връзка България - Сърбия (IBS).

Финансовата подкрепа от ОПИК е предназначена за довършване на теренни археологически проучвания, извършване на изменение, съгласуване и одобрение на ПУП-ПП, изработване, съгласуване и одобряване на инвестиционен проект във фаза технически проект, извършване на оценка на съответствие на техническия проект, придобиване на вещни права и учредяване на сервитут.

На 01 октомври т. г. представителите на държавите членки приеха предложението на Европейската комисия (ЕК) да бъдат инвестирани близо 1 млрд. евро за реализацията на ключови енергийни инфраструктурни проекти. Близо 28 млн. евро от тези средства ще бъдат отпуснати за строителството на българския участък на междусистемната газова връзка България - Сърбия (IBS).
Същевременно беше подписан и договор за безвъзмездно  прехвърляне на активи по проекта на стойност близо 3,7 млн. лв. от Министерство на енергетиката (МЕ) на Булгартрансгаз. Така дружеството ще може да продължи реализацията на проекта на първо място с актуализация на проектната документация, с цел получаване на разрешение за строеж и стартиране на строителните дейности.

     
Източник: Булгартрансгаз; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Булгартрансгаз   ЕК   МЕ   IBS   ОПИК  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...