Industry Info  
Festo
Festo

Кои ще са иновативните български предприятия тази година?

06.10.2020   |   Събитията
 
До 21 октомври т. г. организаторите на националния конкурс "Иновативно предприятие на годината 2020" приемат кандидатури за новото му издание. Конкурсът се провежда за 16-и пореден път и е под егидата на президента на Република България Румен Радев.
 
Наградата "Иновативно предприятие на годината 2020" се връчва в 8 категории, а компаниите, отличени в конкурса получават и правото да използват марката "Високи постижения в иновациите" на фондация "Приложни изследвания и комуникации".
 
Конкурсът е признат от Европейската комисия за най-добра национална практика за популяризиране на иновативното развитие.
 
Кандидатите се оценяват по специална методология от експертна група и външно жури в следните категории: Пазарно лидерство, Качество на живот, Зелена иновация, Иновационен мениджмънт, Социална иновация, Иновация в креативните индустрии, Иновативно новостартирало предприятие и Иновации за развитие на таланти.
 
Над 120 компании от различни икономически сектори са получили признание на конкурса за иновативните си проекти.
 
Миналата година наградата в категория Пазарно лидерство спечели Ултрафлекс Корпорейшън за иноваторска система за индукционно нагряване, приложима във всички сектори, свързани с термообработката на материали. През 2018 г. наградата в тази категория взе Спесима с нов хардуер и софтуер, които позволяват реинженеринг на използвани универсални роботи от автомобилостроенето, а през 2017 беше отличена компанията Онтотекст, която разработва продукти и решения на базата на семантични технологии.
 
Марката за "Високи постижения в иновациите" се присъжда в рамките на конкурса според критерии, които включват високо качество и оригиналност на иновациите, въздействие на националния и световен пазар, въздействие върху околната среда и обществото и ефективност на бизнес модела.
     
Източник: Фондация Приложни изследвания и комуникации

Ключови думи: Иновативно предприятие на годината   фондация Приложни изследвания и комуникации   Високи постижения в иновациите  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...