Industry Info  
Festo
Festo

20% ръст на бизнеса на българските компании във високотехнологичния сектор

05.10.2020   |   Бизнес
 
Средно с 20% на годишна база е ръстът на бизнеса на българските компании във високотехнологичния сектор. Това обяви Илия Кръстев, председател на УС на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST), на годишната конференция на организацията в Бургас.
 
"Очакванията ни са тази тенденция да се запази. Наше вътрешно допитване показа, че над 70% от компаниите имат положителни нагласи за 2021 г. и привличат нови клиенти. Така ние можем да помогнем за възстановяването на българската икономика, като компенсираме изоставането в други сектори", коментира Илия Кръстев.
 
Над 200 представители на индустрията, държавната администрация и местната власт участваха в конференцията в Бургас, на която беше обсъдено отражението на коронавирус пандемията върху секторите с висока добавена стойност, както и каква трябва да бъде програмата на национално ниво за създаването на по-благоприятна среда за развитието на сектора.
 
Кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че до края на годината в града ще се премести още една компания от високотехнологичния сектор, която ще отвори офис и ще сформира свой екип.
     
Източник: AIBEST; Снимка: община Бургас

Ключови думи: AIBEST   високотехнологичен сектор  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...