Industry Info  
Festo
Festo

Производството в евро зоната продължава да расте

02.10.2020   |   Бизнес
 
Производството в евро зоната продължава да се увеличава, като основен принос за това има Германия, съобщи компанията за анализ на данни IHS Markit.
 
Индексът на производството стигна до 55,6 пункта по скалата на IHS през август т. г., а през септември се повиши до 57,1 - това е най-бързото увеличение на производството от февруари 2018 г. насам. Данните за увеличението на производството контрастират с резултатите от пролетта, когато през август индексът на производството спадна до 18,1 пункта по скалата на IHS.
 
На годишна база производството в евро зоната се увеличава с 3%, а мениджърите отчитат увеличание на поръчките и износа. Новите поръчки нарастват най-бързо от февруари 2018 г., като това важи и за увеличението на износа, допълват от IHS.
 
Производственият сектор в евро зоната отчита и най-сериозно свиване на безработицата за последните 7 месеца, като оптимизмът сред компаниите се връща на нивата отпреди разгарянето на търговската война между САЩ и Китай в началото на 2018 г.
 
Почти половината от ръста на производството в еврозоната се дължи на Германия - по скалата на IHS, индексът на страната е единственият, който през септември надхвърля 60 пункта, при малко над 57 за евро зоната. Това важи и за новите поръчки за износ, където в сравнение с август т. г. отново най-голям ръст записват германските компании.
     
Източник: IHS Markit; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: евро зона   производство   индустриално производство  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...