Industry Info  
Festo
Festo

НСИ отчете спад на производствените цени с 0,7%

02.10.2020   |   Бизнес
 
Общият индекс на цените на производител през август т. г. намалява с 0,7% спрямо предходния месец, съобщи Националният статистически институт (НСИ). Понижение е регистрирано при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 1,2%, в преработващата промишленост - с 0,6%, а в добивната промишленост се наблюдава увеличение на цените - с 1,4%. 
 
В преработващата промишленост по-ниски цени на производител се наблюдават при производството на основни метали - с 2,4%, при производството на химически продукти - с 1,3%. По-голямо увеличение на цените е регистрирано при: производството на електрически съоръжения, производството на напитки и обработката на кожи и производството на изделия от обработени кожи без косъм - с по 0,4%.
 
Общият индекс на цените на производител през август т. г. спада с 3,1% в сравнение със същия месец на 2019 г. По-ниски цени са регистрирани при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 3,8%, в преработващата промишленост - с 3,3%, а в добивната промишленост се наблюдава повишение на цените - с 4,7%.
     
Източник: НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ   производствени цени  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...