Industry Info  
Festo
Festo - A banner

НСИ отчете 0,8% ръст в бизнес климата през септември

01.10.2020   |   Бизнес
 
Националният статистически институт (НСИ) отчете 0,8% ръст в общия показател на бизнес климата у нас през септември т. г. в сравнение с август. През август т. г. повишението беше 0,5% спрямо юли.
 
В промишлеността бизнес климатът запазва нивото си от август т. г., като мениджърите определят настоящата производствена активност като благоприятна, такава е и прогнозата им за следващите три месеца с тенденция към подобрение. Основната пречка за развитието на промишлеността остава несигурната икономическа среда, а на второ и трето място са недостатъчното търсене на промишлени изделия в рамките на страната и в чужбина. Очакванията се, че продажните цени в промишлеността няма да се променят до края на т. г.
 
В строителството бизнес климатът бележи спад от 1%, което е свързано с намаляването на поръчките през септември и влошените очаквания за строителната активност в следващите три месеца.
 
Търговията на дребно отбелязва най-голям ръст спрямо август т. г. - 4,2%, а очакванията са обемът на продажбите и поръчките към доставчиците да продължат да растат до края на декември т. г. При услугите нивото на индекса на бизнес климата е без промяна спрямо август т. г.
 
     
Източник: НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ   бизнес климат   промишленост   строителство  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...