Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Microchip представи първата развойна платформа за FPGA с RISC-V архитектура

29.09.2020   |   Технологии
 
От Microchip първи в бранша представиха развоен комплект за базирани на RISC-V архитектура системи върху чип (SoC) с интегрирана програмируема логическа матрица (FPGA) от фамилията PolarFire.
 
С помощта на Icicle Development Kit разработчиците на програмируеми RISC-V-базирани SoC FPGA решения могат да проектират и тестват широката гама от RISC-V продукти като операционни системи в реално време (RTOS), дебъгери, компилатори, системи върху модул (SoM) и решения за сигурност. Разширяващата се партньорска мрежа Mi-V RISC-V на Microchip предоставя богат набор от развойни инструменти и ресурси, разработени от компанията и множество нейни партньори, подкрепящи технологията с отворен код RISC-V.
 
"Microchip дава възможност за безпрецедентна трансформация при разработката на процесори, поддържайки ускореното навлизане на RISC-V софтуера и хардуера. Ние премахваме пазарни бариери, като предоставяме развойна платформа на ниска цена, която ще осигури на разработчиците на микроконтролерни системи, софтуер и хардуер средства за изпълнение на проекти, възползващи се от предимствата на RISC-V в съчетание с PolarFire SoC FPGA - най-добрите продукти в класа си с върхови характеристики по отношение на габарити, температурно поведение и енергоконсумация", коментира Брус Уайър, вицепрезидент FPGA в Microchip.
 
"Вълнуващо е да видиш RISC-V платка с ниско енергопотребление на цена под 500 долара“, отбеляза Дейвид Патерсън, заместник-председател на Съвета на директорите на RISC-V International и носител на наградата "Тюринг" за 2017 г.
 
Icicle Kit дава възможност за разработка на PolarFire SoC FPGA с: микропроцесорна подсистема RISC-V от SiFive и микропроцесорен модул за изпълнение на инструкции в реално време от UltraSoC; развойни инструменти от Adacore, Green Hills Software, Mentor Graphics и Wind River; търговски RTOS решения като Nucleus и VxWorks, които допълват Linux и bare-metal решенията на Microchip; интеграционни (мидълуер) решения от DornerWorks, Hex Five, Veridify Security и wolfSSL; SoM и развойни услуги от организации като Antmicro, ARIES Embedded, Digital Core Technologies, Emdalo Technologies, Sundance DSP и Trenz Electronic.
     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   Icicle Development Kit   PolarFire   RISC-V   FPGA  

Област: Технологии  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесПродукти търсенеОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаКариериОбяви за работаПроектиИндустриално видеоПредстоящо
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...