Industry Info  
Festo
Festo

Сертифицирани са инвестиции за над 709 млн. лв.

28.09.2020   |   Бизнес
 
Министерството на икономиката (МИ) издаде сертификати за инвестиции на стойност 709,4 млн. лв. от началото на т. г. Това обяви министър Лъчезар Борисов, който допълни, че тези 22 проекта за инвестиции имат потенциал да разкрият 3203 нови работни места. 19 от проектите са инвестиции от клас А и 3 - от клас Б.
 
Според предварителните данни на Българската народна банка (БНБ), от януари до юли т. г. преките чуждестранни инвестиции в България са 1,4 млрд. евро, което е увеличение с 495 млн. евро (ръст 54,2%) спрямо същия период на 2019 г.
 
В края на миналата седмица министър Борисов връчи сертификат за инвестиция от клас А на Балкан агрикалчарал, като инвестицията на компанията в Индустриална зона Марица, част от Тракия икономическа зона (ТИЗ), е 29,2 млн. лв и ще бъдат разкрити 31 нови работни места.
 
Инвестиционният проект на дружеството предвижда разширяване на съществуващата дейност чрез изграждане на нова производствена и складова база за преработка и складиране на плодове и зеленчуци в с. Калековец, общ. Марица. Сертификатът ще даде възможност да бъде използвана насърчителната мярка за изграждане на довеждаща пътна инфраструктура по Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов обяви, че в момента се строят 6 нови завода в ТИЗ.
     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   ТИЗ   инвестиции   сертификат за инвестиции  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...