Industry Info  
Festo
Festo

Четири области развиват въглеродно неутрални индустриални паркове

23.09.2020   |   Проекти
 
Създаването и развитието на въглеродно неутрални индустриални паркове е целта на новия проект на Тракия икономическа зона (ТИЗ) и четири области в България, съобщиха от ТИЗ. Проектът е свързан със Зелената сделка на Европейския съюз и в него ще участват областите Пловдив, Бургас, Габрово и Хасково.
 
Проектът за развитието на въглеродно неутрални паркове с чиста екологична и иновационна среда, привлекателна за български и международни инвеститори от високотехнологичните сектори, ще бъде представен утре, като на събитието е поканен и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.
 
Бъдещите паркове ще бъдат обединени в консорциум, като плановете са до 2030 г. те да се наложат като предпочитани дестинации за високотехнологични, устойчиви и природосъобразни инвестиции. Те ще станат привлекателно място за иновации, приложни изследвания, развойна дейност, инкубатори и акселератори за нови компании. Това обявиха от Българската агенция за инвестиции (БАИ) при представянето на проекта в дискусията "Дипломацията в подкрепа на българската икономика" в началото на септември т. г.
     
Източник: ТИЗ

Ключови думи: ЕС   Зелена сделка   ТИЗ   БАИ  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...