Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Евростат отчита 4,1% ръст на индустриалното производство в Европа

14.09.2020   |   Бизнес
 

С 4,1% нарасна индустриалното производство в еврозоната и ЕС през юли т. г. в сравнение с предходния месец, обяви Евростат. През юни т. г. спрямо май ръстът в еврозоната беше 9,5% и 9,6% в ЕС.

На годишна база индустриалното производство се е свило със 7,7% в еврозоната и със 7,3% в ЕС.

През юли т. г. спрямо юни производството на капиталови стоки в ЕС през юли се е увеличило с 5,6%, на дълготрайни потребителски стоки - с 4,8%, на малотрайни потребителски стоки - с 2,8%, а производството на енергия се е повишило с 1,3%. За същия период са сходни показателите и в еврозоната, където производството на капиталови стоки нараства с 5,3%, на дълготрайните - 4,7%, на малотрайните - с 3,9%, а ръстът при производството на енергия е 1,1%.

При месечното сравнение най-голям ръст спрямо юни е отчетен при Португалия (11,9%) и Испания (9,4%), а най-голям спад - в Дания с 4,9%.

На годишна база производството в ЕС на капиталови стоки спада с 10,2%, на енергия - с 6,6%, на дълготрайни потребителски - с 2%, а при нетрайните потребителски стоки спадът е 2%.

В еврозоната свиването на индустриалното производство през юли е 10,4%, а производството на енергия е спаднало с 6,2%.

Данните на Евростат показват, че спадът на индустриалното производство в България за юли т. г. спрямо същия месец на предходната година е 6%. На годишна база спадът на индустриалното производство в Гърция и Румъния е 0,3% и 7,4%.

     
Източник: Евростат; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Евростат   индустриално производство   ЕС   еврозона  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ ОВК СЕКТОРА
на специализирания портал HVAC-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...