Industry Info  
Festo
Festo

Microchip представи развоен комплект със SiC модул и програмируем гейт драйвер

11.09.2020   |   Технологии
 

Microchip представи комплект за разработка, включващ силов модул от силициев карбид (SiC) с ниска индуктивност SP6LI и програмируемия гейт драйвер AgileSwitch, ориентиран към разработчиците на задвижвания за електрически транспортни средства. Новото решение на Microchip, базирано на продуктите от фамилията AgileSwitch, ускорява значително развойния процес, като премахва необходимостта от отделен избор на захранващи модули и гейт драйвери за крайното изделие.

"SiC силовите модули се използват във все повече иновативни решения за транспорта и други индустрии. Този цялостен комплект от продукти позволява на разработчиците да се фокусират върху иновациите и значително да намалят времето за пускане на пазара", отбеляза Леон Грос, вицепрезидент "Дискретни компоненти" в Microchip.

Богатото портфолио на Microchip от 700, 1200 и 1700 V силови модули с Шотки диоди от силициев карбид е базирано на най-новото поколение SiC матрици. dsPIC цифровите сигнални контролери осигуряват висока производителност, ниско енергопотребление и гъвкави функции за управление на периферия.

Комбинацията от SiC силов модул и софтуерно конфигурируем гейт драйвер включва технологията Augmented Switching, която позволява на разработчиците да регулират динамични процеси като отскоци на напрежението, загуби при комутация и електромагнитни смущения. Този метод за конфигуриране с Windows-базиран интерфейс може да се използва през целия процес на проектиране - от ранната фаза на изпитване до окончателната оптимизация, с помощта на компютърна мишка вместо поялник.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   AgileSwitch   SiC модули   гейт драйвери  

Област: Технологии  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...