Industry Info  
Festo
Festo

НСИ отчете 6% свиване на промишленото производство

11.09.2020   |   Бизнес
 
Националният статистически институт (НСИ) отчете 6% спад в промишленото производство в България за юли т. г. в сравнение със същия период на миналата година. Най-голям е спадът при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - 9,9%, а при преработващата и добивната промишлености спадът е съответно 5,7% и 3,1%.
 
Спад има и при строителството на годишна база - 3,9%, а в сравнение с юни т. г. понижението е с 0,4 процента. Спадът при сградното сторителство е 6,2%, а при гражданското и инженерното – 0,7%.
 
Ръст в преработващата промишленост в сравнение с юни т. г. се наблюдава при: производството, некласифицирано другаде - с 32%, ремонта и инсталирането на машини и оборудване - с 18,1%, производството на автомобили, ремаркета и полуремаркета - със 17,5%, производството на изделия от други неметални минерални суровини - с 15,2%.
 
Съществено намаление е регистрирано при производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 5%, и при производството на лекарствени вещества и продукти - с 4,4%.
 
На годишна база НСИ отчита най-голямо увеличение при: производството на изделия от други неметални минерални суровини - със 7,6%, производството на електрически съоръжения - със 7,2%, производството на изделия от каучук и пластмаси - с 6,4%, производството на превозни средства, без автомобили - с 4,7%.
     
Източник: НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ   промишлено производство  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...