Industry Info  
Festo
Festo

Пантекс Агро инвестира 1,5 млн. лв. в модерен завод за белена леща

09.09.2020   |   Проекти
 

Започва оборудването на ново производствено предприятие в Дългопол, съобщиха на сайта на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ). Дружеството Пантекс Агро получи одобрение за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014 - 2020 г., с което ще бъде реализиран проектът "Пускане в експлоатация на цех за производство на белена леща". С реализирането на инвестицията ще бъдат разкрити 19 нови работни места.

Новият високотехнологичен завод за преработка на леща получава европейско финансиране в размер на 1,5 млн. лв., като очакванията са чрез проекта да бъде оборудван, ремонтиран и пуснат в експлоатация цех за производство на белена леща, съответстваща на европейските изисквания за качество на продукцията. От ЕСИФ информираха, че бенефициентът е заявил доставянето на модерна технологична линия за преработка.

"С въвеждането в експлоатация на новите мощности дружеството ще увеличи обема на преработената продукция, като по този начин ще намали себестойността й. Новите производствени мощности са енергийно ефективни. Дейностите по проекта ще доведат до по-голяма конкурентоспособност на пазара и подобряване на цялостната дейност на предприятието", казаха от Областен информационен център – Варна. Целта е да се постигне модерно производство с оптимален капацитет.

     
Източник: ЕСИФ; Снимка: Пантекс Агро

Ключови думи: ЕСИФ   ОИЦ-Варна   ХВП  

Област: Инвестиции  

BMG
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България


LD
Мехатроникс

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...