Industry Info  
Festo
Festo

Столична община представи пилотен проект за управление на отпадъци

08.09.2020   |   Събитията
 
Пилотен проект за подобряване управлението на отпадъците представи зам.-кметът на Столична община Десислава Билева. Той е за разделно събиране и рециклиране на хранителни и кухненски отпадъци, както и на излезли от употреба автомобилни гуми. В проекта ще участват 1000 домакинства от районите Витоша и Банкя, като те ще използват контейнери с датчици за събиране на хранителни и кухненски отпадъци. 
 
"За осъществяването на контрол и мониторинг ще се използва софтуер, който отчита движението и количествата на генерираните отпадъци, проследява резултатите от оползотворяването на отпадъците и ще предлага оптимални маршрути за сметоизвозващите камиони", обясниха от Столична община.
 
В проекта е включена и схема за събиране и рециклиране на излезлите от употреба автомобилни гуми. Тя предвижда обособяването на площадки и обекти, където гражданите да оставят доброволно и безвъзмездно непотребните им гуми. Тези места ще бъдат отбелязани на интерактивна карта, а събирането на гумите ще се извършва два пъти в годината, когато е смяната на сезонните гуми.
 
Столична община ще кандидатства за финансиране на проекта по програма "Опазване на околната среда и климатични промени" в партньорство с норвежката фондация International Development Norway AS.
     
Източник: Столична община; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: Столична община   управление на отпадъци  

Област: Проекти  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Robotics-Bulgaria.com

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроекти
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...