Industry Info  
Festo
Festo

Atlas Copco представи твърдия адсорбент за изсушители на въздух Cerades

08.09.2020   |   Технологии
 

Atlas Copco представи първия по рода си твърд адсорбент Cerades. От компанията смятат, че новото изобретение ще промени дизайна и характеристиките на изсушителите на компресиран въздух. "Технологията вече е внедрена в новата серия CD20+ - 335+, която се предлага по целия свят", допълниха оттам.

"Новият адсорбент за изсушители на компресиран въздух, разработен и патентован от Atlas Copco, е първият досега твърд керамичен адсорбент. Той дава на потребителите на сгъстен въздух значително по-добро качество, по-ниски разходи за енергия и обслужване, както и ползи за здравето и околната среда", обявиха от компанията.

От дружеството обясниха, че досега използваните адсорбенти във въздушните изсушители са се състояли от несвързани зърна активиран алуминиев оксид, молекулярни сита или силикагел. Като основно предимство на новата разработка от Atlas Copco посочиха, че сгъстеният въздух протича през прави структурирани тръби, вместо да си пробива път през хиляди отделни зрънца.

"Преносът без съпротивление при Cerades означава, че се получава по-малък спад на налягането на въздуха, докато се движи през изсушителя, което значително намалява разходите за енергия при неговата експлоатация", допълниха от компанията - "Cerades предоставя на потребителите чистота на въздуха клас 2 съгласно ISO 8573-1: 2010 за частици без допълнително филтриране".

     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   Атлас Копко   Cerades   изсушители на въздух  

Област: Технологии  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...