Industry Info  
Festo
Festo

Три общини ще подобряват управлението на отпадъците - 04.09.2020

04.09.2020   |   Начало»Проекти
Три общини в област Добрич - град Добрич, Генерал Тошево и Шабла кандидатстват за европейско финансиране с общ проект "Опазване на околната среда чрез разделно събиране, подготовка за повторна употреба и рециклиране на отпадъци".
 
Проектът е депозиран за оценка на 31 август т. г. и 85% от него ще бъде финансиран по програма "Опазване на околната среда и климатични промени". Общата стойност на проекта е малко над 528 000 лв., а 15% е съфинансирането от държавния бъджет. Партньор на проекта е International Development Norway, срокът за реализация е 24 месеца.
 
Проектът предвижда проектиране и въвеждане на нови схеми за разделно събиране и рециклиране на отпадъци, които са адаптирани към моделите на потребление, тенденциите за генериране на отпадъци и новите технологии за рециклирането им. Това включва реализацията на 4 общински схеми за разделно събиране и рециклиране на биоотпадъци, хартия, метал, стъкло, пластмаса, широко разпространени отпадъци и опасни отпадъци.
 
В резултат на реализирането на проекта в град Добрич количеството на рециклирани отпадъци трябва да нарасне с 14%, а в Генерал Тошево и Шабла - с по 11%.
     
Източник: Община Добрич; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: управление на отпадъци   опазване на околната среда   рециклиране  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...