Industry Info  
Festo
Festo - A banner

КЕВР утвърди образец на типов договор за продажба на електрическа енергия

03.09.2020   |   Бизнес
 
Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) проведе заседание, на което утвърди образец на типов договор за продажба на електрическа енергия на небитови клиенти. 
 
В съответствие с измененията на Закона за енергетиката (ЗЕ),  от 1 октомври т. г.  всички небитови потребители, които в момента се снабдяват с електроенергия от регулирания пазар, трябва да излязат на свободния пазар, като изберат доставчик на електрическа енергия. Със сключването на типови договори небитовите клиенти, които до 1 октомври т.г. не са излезли на свободния пазар, ще могат останат при досегашния си доставчик за периода 1 октомври т. г.- 30 юни 2021 г.
 
Утвърденият образец на типов договор е систематизиран в десет раздела, които съдържат предмета на договора, срока и условията за влизането му в сила, правата и задълженията на страните, цени, фактуриране и плащания, условията и реда за временно преустановяване и възстановяване продажбата на електрическа енергия, условията и реда за изменение и прекратяване на договора, отговорности и санкции, както и решаване на спорове и непреодолима сила.
     
Източник: КЕВР; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: КЕВР   ЗЕ   електрическа енергия  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...