Industry Info  
Festo
Festo

Студенти от ТУ-София създадоха авиационен тренажорен комплекс

31.08.2020   |   Проекти
 

Трима студенти от Технически университет - София създадоха авиационен тренажорен комплекс за обучение и изследователски цели, съобщиха от учебното заведение. Дипломантите от специалност "Авиационна техника и технологии" Виктор Генов, Мартин Томанов и Симеон Алексиев, заедно с ас. д-р инж. Димитър Гинчев, са проектирали и създали симулатор първоначално със собствени средства.

През т. г. студентите са участвали в конкурса за иновативни студентски разработки "Студентски иновационен хъб", организиран от Научноизследователския сектор при ТУ-София, и проектът им печели финансиране. "Този конкурс насърчава разработването на експериментални модели и прототипи, както и подаване на заявки за патенти и полезни модели с участие на студенти", обясниха от университета. Част от оборудването и приборите са предоставени от Аеро Техник БГ.

"Проектът има за цел създаване на тренажорен комплекс за демонстрации, обучение и анализ на различни системи в летателните апарати, авиацията, аеронавигацията, автоматично управление на летателни апарати, авиационни пилотажни системи, комбинирана работа на различни системи, различни видове откази, ситуации, полетна информация, радарен контрол, радарна информация, работа на различни служби и др.", казаха от ТУ-София.

     
Източник: ТУ-София

Ключови думи: ТУ-София   самолетостроене   тренажор   Аеро Техник БГ  

Област: Реализации  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...