Industry Info  
Festo
Festo

Какви са прогнозите за бизнес климата у нас?

28.08.2020   |   Бизнес
 

Общият показател на бизнес климата в България се е покачил с 0,5% през август т. г. в сравнение с предходния месец юли, регистрира Националният статистически институт (НСИ). Според изследователите това се дължи на  по-благоприятната среда в сектора на услугите.

Без промяна остава показателят за бизнес климат в промишлеността. Към август той остава без промяна спрямо юли. Анкетата на НСИ отчита известно подобрение при потока от поръчки към индустрията, но по данни на Института това не е съпроводено с повишени очаквания за производствената активност през следващите три месеца.

"Основните фактори, ограничаващи дейността на предприятията, продължават да бъдат несигурната икономическа среда, недостатъчното търсене от чужбина и недостатъчното търсене от страната, като през последния месец се наблюдава намаление на негативното им влияние", обясниха от Института.

За сметка на това бизнес климатът в сектор на услуги е нараснал с 4,6%. Според анкетата на НСИ това се дължи  на по-благоприятните оценки на мениджърите за настоящото бизнес състояние на дружествата. Позитивни са и мненията им за настоящото търсене на услуги, докато очакванията за следващите три месеца се влошават.

Без промяна остава и показателят за бизнес климат в строителството за август спрямо юли. Търговията на дребно бележи спад с 2,9% спрямо юли.

     
Източник: НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...