Industry Info  
Festo
Festo

Община Самоков въвежда домашни компостери с проект по ОПОС

27.08.2020   |   Проекти
 

Община Самоков обяви подписването на договор по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС) във връзка с проект на районната администрация за въвеждане на система за разделно събиране на отпадъци и домашни компостери. Самоков получава максималната безвъзмездна финансова помощ в размер на 300 хил. лв.

В реализирането на проекта се очаква общината да стимулира инициативата за висококачествено рециклиране, в която ще бъдат включени всички общински детски градини и училища. Предстои закупуването на съдове за разделно събиране на рециклируеми материали, които ще бъдат поставени в дворовете на общинските заведения. "По проекта ще бъде въведен иновативен подход – домашно компостиране, който ще се изпълнява на ниво домакинство, като за целта на участниците по проекта ще бъдат предоставени компостери", казаха от администрацията на Самоков.

Компостерите трябва да бъдат инсталирани във всички общински детски градини и училища, както и в обществените паркове и градини, където места за поставянето им са подбрани така, че да са в близост до ресторанти и заведения на открито с голяма посещаемост.

     
Източник: Община Самоков; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: община Самоков   ОПОС   компостиране   отпадъци  

Област: Проекти  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Проекти

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...