Industry Info  
Festo
Festo

20,2% от българската индустрия отчита повишение на приходите за юни

26.08.2020   |   Бизнес
 

Националният статистически институт (НСИ) проведе 5-ата си бизнес анкета за август т. г., съобщиха от Института. Целта на изследването е да предостави информация за ефекта на извънредното положение върху засегнатите сектори на икономиката в страната. За периода 4-17 август т. г. в изследването са взели участие 3770 предприятия с близо 230 000 назначени служители.

34,7% от изследваните компании посочват, че през юли са изпитали намаления в приходите от продажби на стоки или услуги в сравнение с юни. 46,5% са посочили, че не е имало промяна в приходите от продажби, а за 18,4% е имало увеличение.

Българската индустрия в най-голямата си част (41,7%) не е усетила промени в приходите от продажби към месец юни. За сметка на това обаче 37,6% от производствата са отчели спад. Едва 20,2% отчитат повишение на приходите от продажби, отчете НСИ.

Поради кризата 32,8% от компаниите в строителния сектор отчитат спад за юни. 56,3% от дружествата са без промени в постъпленията, а 10,2% регистрират увеличение на приходите.

А секторът за създаване и разпространение на информация, творчески продукти и далекосъобщения в най-голямата си част (64,9%) не отчита промени в постъпленията към юни. 21,1% регистрират намаляване на приходите от продажби, а при 9,6% продажбите са се увеличили.

Спрямо данните за юни изглежда, че най-тежко е пострадал секторът за култура, спорт и развлечения, където намалението на приходите е отчетено при 44,6% от фирмите.

     
Източник: НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...