Industry Info  
Festo
Festo

Microchip обяви нова фамилия CoaXPress 2.0 чипове за системи за машинно зрение

24.08.2020   |   Технологии
 

Microchip обяви новата фамилия чипове EQCO125X40, предназначени за разработка на високоскоростни системи за машинно зрение. Чиповете се възползват от пълния потенциал на интерфейса CoaXPress (CXP) 2.0 със скорост 12,5 Gbps в индустриална среда посредством един физически слой и функции, които оптимизират разработката на системата за машинно зрение, увеличават максимално скоростта на предаване на данните и опростяват внедряването на системи в разнообразни приложения за автоматизация като едросерийно бутилиране, инспекция на храни, индустриална инспекция и обработка на баркодове.

"Работихме с организацията по стандартизация на Японската асоциация за промишлени изображения (JIIA) и водещите ни клиенти, за да оптимизираме своето решение съвместно с CXP, възползвайки се напълно от предимствата на спецификацията в индустриална среда. Нашите решения за високоефективно предаване на данни интегрират еквалайзер, кабелен драйвер и възстановяване на данни в един чип, който позволява на производителите на камери и карти за видео запис да доставят високоскоростно видео и управляващи сигнали заедно с електрозахранване по един коаксиален кабел", обясни Матиас Кастнер, вицепрезидент на подразделението Automotive Infotainment Systems в Microchip.

EQCO125X40 са първите CoaXPress чипове, които въвеждат пълнофункционално стандарта CXP 2.0, предлагайки обратносъвместима поддръжка при проектиране на системните спецификации с интегрирани функции за възстановяване на тактови данни (CDR) при всички нива на скорост, както и тактов генератор от страната на камерата. Чиповете увеличават значително пропускателната способност на машинното зрение, като позволяват на камерите и картите за обработка на изображения да предават от четири до осем пъти по-бързо от алтернативните решения. Освен това новите чипове позволяват четирикратно по-голямо разстояние на кабеланата връзка с много по-ниско енергопотребление и почти нулева латентност.

Фамилията EQCO125X40 също така увеличава допустимите отклонения и гъвкавостта при проектирането чрез безпроблемно "заключване" на всички честоти при всяка скорост - от CXP-1 до CXP-12, и елиминира нуждата от множество канали, поддържайки 12,5 Gbps честотна лента по един кабел. Разширените опции за окабеляване гарантират, че системите могат да бъдат инсталирани на всевъзможни места, а интегрираният CDR редуцира колебанията на честотата на сигнала, изпратен от камерата до картата за видео обработка.

     
Източник: Microchip

Ключови думи: Microchip   CoaXPress 2.0   системи за машинно зрение  

Област: Технологии  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...