Industry Info  
Festo
Festo

В EVN Топлофикация доставиха нови съоръжения на стойност 4,4 млн. лв.

24.08.2020   |   Бизнес
 
В ТЕЦ Пловдив-Север на ЕVN Топлофикация доставиха 3 водогрейни котела и 3 комина за новоизграждащите се водогрейни централи. Съоръженията са произведени от Роберт Бош, Германия, като доставката се извърши със специализиран транспорт, включващ  извънгабаритна транспортна техника. Стойността на съоръженията е близо 4,4 млн. лв.
 
Всеки от комините е с дължина 25 м и диаметър между 1150 и 1350 мм, а теглото на всеки от тях е около 8 т. Котлите са с транспортни размери 12,8 x 4.0 x 4.3 м, а теглото им е около 62 т. 
 
Технологията, комбинираща котел и горелка, осигурява изключително ниски нива на вредни емисии, щадящи околната среда при работа на природен газ – NOx под 80 mg/m3. Тази стъпка, в посока намаляване на замърсяването на околната среда, е водещ мотив в избора на съоръженията, следващ общата концепция на Роберт Бош и ЕVN за подобряване на чистотата на въздуха.
 
Това е втората подобна доставка, след като през юли 2020 г. в Отоплителна централа (ОЦ) Юг на ЕVN Топлофикация бяха доставени първите два комина и два котела. 
     
Източник: ЕVN

Ключови думи: ЕVN   ТЕЦ Пловдив-Север   водогрейни централи  

Област: Реализации  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...