Industry Info  
Festo
Festo

Раздадоха Годишните награди на Българската минно-геоложка камара

19.08.2020   |   Събитията
 

На 18 август т. г. във връзка с честването на Деня на миньора Българската минно-геоложка камара (БМГК) връчи своите Годишни награди, съобщиха от Камарата. По време на събитието бяха отличени компании в добивната промишленост и студенти на МГУ "Св. Иван Рилски".

Награда за постигнати най-високи годишни резултати в минерално-суровинната индустрия получи дружеството Горубсо - Мадан с изпълнителен директор инж. Сергей Атанасов. Компанията е постигнала 2,27% ръст на производството през 2019 г. спрямо 2018 г.

В категорията "Награда за иновации" БМГК отличи Елаците - Мед за проекта "Разработване на оптимално календарно развитие чрез специализиран минен софтуер за стратегическо минно планиране на HxGN, MinePlanTM 3D, използван в условията на рудник Елаците.

Наградата за социално-отговорна кампания на дружество от минерално-суровинния бранш отиде при Геотехмин за проект благотворителна кампания "Българските добродетели" и при Асарел-Медет за проекта "Подкрепа на местни предприемачески проекти".

БМГК отличи Асарел-Медет, Геотехмин, Дънди Прешъс Металс и Минстрой Холдинг за активно участие в Национална дарителска кампания за подпомагане справянето с епидемията от COVID-19.

"През 2020 г. ще отбележим празника с удовлетворение и гордост от постигнатото. Преминахме през труден период, но издържахме на изпитанията и за пореден път доказахме нашата твърдост и издръжливост", каза председателят на БМГК проф. дтн инж. Николай Вълканов. Поздравителен адрес изпрати и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

     
Източник: БМГК

Ключови думи: БМГК   добивна промишленост  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...