Industry Info  
Festo
Festo

Раздадоха Годишните награди на Българската минно-геоложка камара

19.08.2020   |   Събитията
 

На 18 август т. г. във връзка с честването на Деня на миньора Българската минно-геоложка камара (БМГК) връчи своите Годишни награди, съобщиха от Камарата. По време на събитието бяха отличени компании в добивната промишленост и студенти на МГУ "Св. Иван Рилски".

Награда за постигнати най-високи годишни резултати в минерално-суровинната индустрия получи дружеството Горубсо - Мадан с изпълнителен директор инж. Сергей Атанасов. Компанията е постигнала 2,27% ръст на производството през 2019 г. спрямо 2018 г.

В категорията "Награда за иновации" БМГК отличи Елаците - Мед за проекта "Разработване на оптимално календарно развитие чрез специализиран минен софтуер за стратегическо минно планиране на HxGN, MinePlanTM 3D, използван в условията на рудник Елаците.

Наградата за социално-отговорна кампания на дружество от минерално-суровинния бранш отиде при Геотехмин за проект благотворителна кампания "Българските добродетели" и при Асарел-Медет за проекта "Подкрепа на местни предприемачески проекти".

БМГК отличи Асарел-Медет, Геотехмин, Дънди Прешъс Металс и Минстрой Холдинг за активно участие в Национална дарителска кампания за подпомагане справянето с епидемията от COVID-19.

"През 2020 г. ще отбележим празника с удовлетворение и гордост от постигнатото. Преминахме през труден период, но издържахме на изпитанията и за пореден път доказахме нашата твърдост и издръжливост", каза председателят на БМГК проф. дтн инж. Николай Вълканов. Поздравителен адрес изпрати и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

     
Източник: БМГК

Ключови думи: БМГК   добивна промишленост  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N

Последно от Събитията

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...