Industry Info  
Festo
Festo

Община Пирдоп стартира проект за управление на отпадъците по ОПОС - 18.08.2020

18.08.2020   |   Начало»Проекти
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Започва изпълнението на демонстрационния проект за управление на отпадъците на територията на община Пирдоп, съобщиха от районната администрация. Инвестицията, финансирана по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПИС), е в размер на 373 хил. лв., а срокът за реализация е 18 месеца.

Проектът цели устойчиво управление на битовите отпадъци на територията на общината. "Дейностите, предвидени в проекта, включват третиране само на битови отпадъци, генерирани на територията на община Пирдоп", обясниха оттам.

В рамките на проекта е предвидено извършването на проучване на добри практики, които да бъдат приложени при изпълнението на настоящия демонстрационен проект. Освен това общината ще възложи закупуването и доставянето на компостери и съдове за разделно събиране на битови отпадъци. Това включва 900 компостера за домашно компостиране с обем от 600 л, които ще бъдат предоставени за използване на домакинства в общината, живеещи в еднофамилни жилища с дворове.

"Изпълнението на дейностите ще обхване 500 домакинства на територия на град Пирдоп и 400 домакинства на територията на село Душанци", казаха от община Пирдоп. Предвижда се обособяването на 17 площадки, които ще са разположени в многофамилни жилищни райони на град Пирдоп. Върху тях ще бъдат разположени контейнери с обем от 1100 л за разделно събиране на битови отпадъци. "За целта ще бъде извършено СМР за изграждане на площадките и закупуване на 51 пластмасови контейнера за разделно събиране", обясниха от районната администрация.

     
Източник: община Пирдоп; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: община Пирдоп   ОПОС   отпадъци   компостиране  

Област: Проекти  

Fanuc
АББ България ЕООД
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
СПМ Инструмент България ЕООД

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Eвромаркет компресорс
Последно от Проекти
Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯОНЛАЙН СЪБИТИЯБизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбития
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...