Industry Info  
Festo
Festo

НСИ отчете 6,1% ръст на заплатите въпреки кризата

13.08.2020   |   Бизнес
 

Националният статистически институт (НСИ) обяви данни за пазара на труда - наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на юни т. г. Сравнявайки края на месец март т. г. с юни т. г. Институтът отчита спад на наетите служители с 23,5 хил. (1%).

През второто тримесечие на 2020 г. средната месечна работна заплата нараства с 6,1% спрямо второто  тримесечие на 2019 г., като от НСИ изчисляват, че най-голямо e увеличението в секторите: операции с недвижими имоти с 15,6%, образование с 12,2% и доставяне на води, канализационни услуги, управление на отпадъци с 9,0%.

Икономическите дейности с най-високо средномесечно трудово възнаграждение на наетите лица по трудово и служебно правоотношение през второто тримесечие на 2020 г. са: създаване и разпространение на информация и творчески продукти,  далекосъобщения - 3270 лв., производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива - 2105 лв.

От НСИ информират, че в структурата на наетите лица по икономически дейности най-голям е относителният дял на наетите в преработваща промишленост - 21%, и търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети - 17,3%.

     
Източник: НСИ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: НСИ  

Област: Бизнес  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...