Industry Info  
Festo
Festo

ОИЦ-Благоевград представи проекта за нова компостираща инсталация

12.08.2020   |   Събитията
 

В периода 3-7 август т. г. Областният информационен център - Благоевград представи проекта за изграждане на допълнителна инфраструктура/инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани отпадъци на регион Благоевград, включващ общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, съобщиха от Центъра.

Проектът се финансира по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС) и е на обща стойност 11,9 млн. лв., от които 7,6 млн. лв. са осигурени по програмата. "Целта на кампанията е да се запознаят жителите на общините партньори с проекта, дейностите, ползите от разделното събиране на отпадъци", казаха от ОИЦ - Благоевград.

Проектът предвижда изграждането на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на смесено събрани биоразградими отпадъци от изброените населени места. Компостиращата инсталация е предвидена с капацитет от 2516 т на годишна база, а инсталацията за предварително третиране - със заложен капацитет от 24 117 т на годишна база.

"Компостирането ще се извършва в открити клетки с навес от автоматична система", казаха от Центъра - "Инсталацията за предварително третиране на биоразградими отпадъци включва оптимална комбинация между механизация, оборудване и ръчен труд". Площадките за двете съоръжения ще бъдат изградени в землищата на с. Бучино и с. Българчево в срок до 23 март 2021 г.

     
Източник: ОИЦ-Благоевград; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: община Благоевград   ОИЦ-Благоевград   ОПОС   отпадъци   компостираща инсталация  

Област: Събитията  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
Balkan Services
Eвромаркет компресорс

Последно от Събитията

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...