Industry Info  
Festo
Festo

ОИЦ-Благоевград представи проекта за нова компостираща инсталация

12.08.2020   |   Събитията
 

В периода 3-7 август т. г. Областният информационен център - Благоевград представи проекта за изграждане на допълнителна инфраструктура/инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани отпадъци на регион Благоевград, включващ общините Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево, съобщиха от Центъра.

Проектът се финансира по Оперативна програма "Околна среда" 2014-2020 г. (ОПОС) и е на обща стойност 11,9 млн. лв., от които 7,6 млн. лв. са осигурени по програмата. "Целта на кампанията е да се запознаят жителите на общините партньори с проекта, дейностите, ползите от разделното събиране на отпадъци", казаха от ОИЦ - Благоевград.

Проектът предвижда изграждането на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на смесено събрани биоразградими отпадъци от изброените населени места. Компостиращата инсталация е предвидена с капацитет от 2516 т на годишна база, а инсталацията за предварително третиране - със заложен капацитет от 24 117 т на годишна база.

"Компостирането ще се извършва в открити клетки с навес от автоматична система", казаха от Центъра - "Инсталацията за предварително третиране на биоразградими отпадъци включва оптимална комбинация между механизация, оборудване и ръчен труд". Площадките за двете съоръжения ще бъдат изградени в землищата на с. Бучино и с. Българчево в срок до 23 март 2021 г.

     
Източник: ОИЦ-Благоевград; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: община Благоевград   ОИЦ-Благоевград   ОПОС   отпадъци   компостираща инсталация  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...