Industry Info  
Festo
Festo

Festo представи нови CPX шини със система за резервираност S2

12.08.2020   |   Технологии
 

Festo обяви нововъведения при PROFINET шините към платформата за автоматизация CPX. "Новото поколение притежава няколко ключови елемента, базирани върху новите PROFINET контролери и софтуер, сред които системата за резервираност S2 е най-важната", обявиха от компанията.

В допълнение към системата за резервираност S2 интерфейсите за CPX предоставят три допълнителни функции към оборудването: MRPD за непрекъснато резервиране на пръстеновидната свързаност, мониторинг на напрежението и синхронизиране на времената на NTP протокола.

"Системата за резервираност S2 гарантира непрекъснатостта на процесите. Ако възникне грешка в процесора, процесът продължава да се изпълнява с помощта на допълнително инсталиран процесор", обясниха от Festo. Превключването се извършва автоматично. От компанията допълниха, че S2 може да бъде комбинирана или с MRP, или MRPD. "Тя също така отваря възможности за CPX платформата, където се използват контролери Siemens PCS, S7 и системи за управление от ABB", допълниха от Festo.

"MRPD и MRP предотвратяват неизправности или загуба на комуникация, причинени от повреда на кабел или устройство по време на прехвърлянето на циклични данни. Новите 40 интерфейса на серийната шина поддържат и двата протокола. Това изисква пръстеновидна топология, при която данните се предават в двете посоки", казаха от фирмата – " Оценява се първият пакет данни, който пристига в приемника".

Вградената система за мониторинг открива загуби на напрежение, когато устройствата на шината са свързани. "Тези загуби на напрежение зависят от дължината на кабела, интензитета на тока и използваните конектори", допълниха от Festo – "Интерфейсите на шината измерват 24 V захранване и напрежение на товара. Данните от измерванията са индикатори и могат да се показват в уеб сървъра като информация за устройството".

Интерфейсите на шината са синхронизирани във времето с NTP сървър. "Изчисляват се закъснението във връзката и местното време. Интегрираният SNTP клиент има пълна NTP съвместимост с точност ± 0,5 сек", казаха от компанията.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   Фесто   PROFINET   S2   CPX    

Област: Технологии  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...