Industry Info  
Festo
Festo

ББКМ започва работа по нова наредба за ЗБУТ при леярските производства

07.08.2020   |   Бизнес
 

Българска браншова камара машиностроене (ББКМ) обяви, че започва работа по новата "Наредба за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд при леене на метали и метални сплави. Нормативният акт ще се изработи с подкрепата на Министерството на икономиката (МИ) и екип от водещи специалисти от леярските компании и висшите учебни заведения.

"Целта е новата наредба да отмени действащия от 1967 г. "Правилник по техническа безопасност при леене на метали", издаден от тогавашното Министерство на машиностроенето", казаха от ББКМ, а като причина оттам посочиха неприложимите разпоредби и регламентирането на работа с технологии, които вече не се използват. Очаква се документът да бъде одобрен от министрите на труда и социалната политика и на икономиката.

"След утвърждаването на наредбата като подзаконов нормативен акт ББКМ ще организира обучение за ръководители на леярски фирми, отговарящите по ЗБУТ в тях, инспектори от регионалните дирекции по труда, отговарящи за леярството, представители на МИ и ГИТ", обясниха от Камарата - "Новата Наредба ще допринесе за по-доброто регламентиране на ангажиментите на работодателите за осигуряване на безопасната работа в леярските производства и опазване живота и здравето на работещите".

     
Източник: ББКМ; Снимка: Dreamstime

Ключови думи: ББКМ   леярска промишленост   металургия  

Област: Бизнес  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Филкаб
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
EcoIndustries

Последно от Бизнес

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...