Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Mazak представи нов хибриден модел многофункционална машина със син полупроводников лазер

05.08.2020   |   Технологии
 

Корпорация Mazak представи нов хибриден модел многофункционална машина с вграден високоенергиен син полупроводников лазер за бързо нанасяне на медно покритие върху метали, съобщиха представителите им за България от Бимекс Лимитид. Оттам допълниха, че внедряването на мощен син лазер във вертикален 5-осен обработващ център на Mazak е извършено съвместно с японските организации NEDO, Shimadzu и Университета в Осака.

"Машината е оборудвана с 3 сини полупроводникови лазерни глави с висока яркост за нанасяне на медно покритие върху неръждаема стомана и алуминий - процесът е повече от 6 пъти по-бърз в сравнение с конвенционалните технологии. Възможно е и многослойно покритие на детайли със сложни форми при използването на 5-осното управление на Mazak SmoothX. Медното покритие с висока топлинна и електрическа проводимост ще се прилага в областите на авиокосмическата индустрия и електромобилите. Благодарение на стерилизиращия, антибактериален и антивирусен ефект на медта при покрития на парапети, дръжки и др. може да бъде намален рискът от заразяване с вируси", казаха от Бимекс Лимитид.

     
Източник: Бимекс Лимитид

Ключови думи: Бимекс Лимитид   Mazak   Mazak SmoothX   лазер   многофункционална машина  

Област: Технологии  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиКариериПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...