Industry Info  
Festo
Festo

DMG MORI реализира 838 млн. евро приходи от продажби за първата половина на 2020 г.

05.08.2020   |   Бизнес
 

Германският производител на металорежещо и металообработващо оборудване, CNC стругове и фрези DMG MORI обяви финансовите си резултати за първата половина на т. г. За периода януари – юни 2020 г. компанията е реализирала 838 млн. евро приходи от продажби, отчитайки спад в сравнение със същия период през предходната година, когато приходите от продажби са били в размер на 1,276 млрд. евро.

"Пандемията от COVID-19 продължава да оказва влияние върху цялостната икономическа ситуация, причинявайки силен спад в глобалното търсене на машини. DMG MORI нe успя да избегне последствията от нея: приемането на поръчки, приходите от продажби и печалбата през първите шест месеца на 2020 г. бяха значително под високите цифри от предходната година", обявиха от централния офис на дружеството.

От DMG MORI коментираха, че глобалната икономика и световният пазар на металообработващи машини в момента са в рецесия. Очакванията на компанията са динамиката на пазара за металорежещи и обработващи машини да претърпи сериозно забавяне през 2020 г. В априлските си прогнози Германската асоциация на производителите на металообработващи машини (VDW) и Британският институт за икономически изследвания Oxford Economics очакват ръстът на глобалното потребление да спадне значително с -28,3% до 52,3 млрд. евро. От компанията очакват следващата прогноза на професионалните асоциации, която ще бъде публикувана през октомври.

     
Източник: DMG MORI

Ключови думи: DMG MORI  

Област: Бизнес  

Fanuc
FANUCМехатроникс

Подобни статии

Schneider Electric
ЦИЕС
Л-Клас
SPM Instrument

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДИСТРИЯ
на специализирания портал IndustryINFO.BG
БЕЗПЛАТНО, професионално, всeки ден на вашия мейл!


LD
B2N
Eвромаркет компресорс

Последно от Бизнес

Мехатроникс
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯНОВО!БизнесТехнологииОбществени поръчки/ТърговеИндустриално видеоЕкспертноПредстоящоОбяви за работаПроектиСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...