Industry Info  
Festo
Festo

ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Автоматизирано опаковане на фармацевтични добавки с технологии от Burgener и Festo

05.08.2020
 

Лекарствените продукти винаги се състоят от една или повече фармацевтични добавки освен основната активна съставка. От гледна точка на транспорта е важно материалът да се опакова бързо и хигиенно. Това става възможно благодарение на напълно автоматична линия за дозиране и опаковане от Burgener AG с компоненти от Festo. Основният акцент попада върху безопасността на процеса, околната среда и безопасността на оператора.

Фармацевтичните добавки играят основна роля в производството на лекарства. Веществата транспортират активната съставка, която често е само няколко милиграма, и придават  консистенция на лекарствата. Добавките гарантират за вкуса, срока на годност и освобождаването на активното вещество на лекарствения препарат.

Транспортирането на прахообразни добавки от т. А до т. В предполага те да бъдат опаковани в херметични кутии при хигиенно безопасни условия. Напълно автоматичната линия за дозиране и опаковане на Burgener AG създава условия за бързо пропускане от 1 до 2 единици в минута чрез свързване на отделните станции за дозиране и опаковане.

Транспорт в найлонов плик и кутия

На първата станция прахообразната фармацевтична добавка се пълни в кутии. За да се предотврати замърсяване, автоматизирана система със сензори от Festo облицова кутиите с найлонов плик. След това кутията достига до дозиращата станция с помощта на конвейер. Там желаното количество добавка се дозира в пластмасовата торбичка през фуния при двуетапен процес на пълнене.

На следващата станция смукателната линия извлича остатъчния въздух от напълнената пластмасова торбичка, като по този начин намалява обема й. Горните ръбове на найлоновата торбичка се подравняват и притискат прецизно един върху друг от хващачи и кръгли цилиндри от неръждаема стомана, произведени от Festo и специално проектирани за улеснено почистване, така че след това да може да се затвори с помощта на импулсно заваряване. След запечатването им системата за обработка подава капак към кутиите и ги затваря с подходящо налягане. Това завършва цикъла, а добавката е готова за транспортиране до лекарствения завод, където да се преработва с активната съставка до готов лекарствен продукт.

     
Източник: Festo

Ключови думи: Festo   фармацевтична промишленост   опаковъчна промишленост   Burgener  

FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България


LD

Последно от ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...