Industry Info  
Festo
Festo - A banner

Компания инвестира 45,5 млн. лв. в завод за преработка на цинк в Кърджали

05.08.2020   |   Събитията
 

На 4 август т. г. по време на официална церемония в Министерството на икономиката министър Лъчезар Борисов връчи 4 сертификата за инвестиции клас А, съобщиха от пресцентъра на институцията. Общата стойност на инвестициите възлиза на 110 млн. лв. Проектите са определени от Министерството като високотехнологични. Те ще бъдат реализирани на териториите на Шумен, Варна, Кърджали и София.

В Шумен фирма Алкомет започва дейности по увеличение на производствения капацитет и повишаване на производствената ефективност. "Компанията предвижда разширение и модернизация на съществуващо производство в завода си в община Шумен, тъй като предстои да подпише договор за доставки с голям клиент от автомобилния сектор", казаха от МИ. Вложението е в размер на 27 млн. лв., очаква се да бъдат разкрити 33 нови работни места.

В Девня, област Варна, дружеството Технойон започва изграждането на завод за хидрометалургична преработка и производство на катодна мед и катоден цинк. Инвестицията е в размер на 10,44 млн. лв., като ще бъдат разкрити 53 нови работни места.

В Кърджали компанията Хармони 2012 смята да реализира инвестиционен проект за инсталация за преработка на цинксъдържащи материали. Инвестицията е за 45,58 млн. лв., като се очаква да бъдат разкрити 54 нови работни места.

Последният отличен със сертификат за инвестиция клас А е Луфтханза Техник. Фирмата смята да извърши разширение на съществуваща база в София, влагайки 27 млн. лв.

По време на събитието министърът на икономиката Лъчезар Борисов посочи, че с тези четири проекта от началото на годината са издадени сертификати за общо 18 проекта, които са на обща стойност 415,2 млн. лв., като те имат потенциал да разкрият 2602 нови работни места.

     
Източник: МИ

Ключови думи: МИ   добивна промишленост   металургия   Алкомет  

Област: Събитията  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Събитията

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...