Industry Info  
Festo
Festo

FANUC представи новия компактен робот M-10iD/16S

03.08.2020   |   Технологии
 

FANUC представи новия универсален робот M-10iD/16S. Той е най-компактният модел от серията M-10iD и съчетава най-добрите характеристики на двата си предшественика - M-10iA/10MS и M-10iA/12S, съобщават от компанията.

"M-10iD/16S се отличава с висока скорост на осите и най-добрата прецизност в своя клас. Изработеният специално за компактни работни пространства универсален робот може да бъде монтиран и на тавана. Освен това усъвършенстваният дизайн на кухата китка поддържа полезен товар до 16 кг, което е значително подобрение в сравнение с предшествениците му и представлява най-добрата референция в своя клас", подчертават от FANUC.

Роботът е разработен с напълно интегриран шлаух пакет, който е вложен в кухините на ръката, китката и тялото. "Това позволява лесно и надеждно окабеляване на сензори или камери и др. комуникации, като се елиминират външните кабели, които могат да влязат в съприкосновение с периферното оборудване", обясняват от компанията.

M-10iD/16S поддържа различни интелигентни функции, включително вградената система FANUC iRVision. "Към този робот могат да бъдат добавени и широк спектър от софтуерни опции, както и специални функции за безопасност, напр. FANUC Dual Check Safety", допълниха от компанията – "Инструментът за офлайн компютърна симулация ROBOGUIDE, от друга страна, помага за оптимизиране на дизайна на клетките и подобрява инженерните процеси".

     
Източник: FANUC

Ключови думи: FANUC   M-10iD/16S   универсален робот  

Област: Технологии  

Мозайка
FANUC

Подобни статии

Schneider Electric
Л-Клас
Тех Индустри България

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас специализиран бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ
на портала IndustryInfo.bg.
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


LD

Последно от Технологии

Fanuc
  ФИРМЕНА ПУБЛИКАЦИЯТехнологииБизнесОбществени поръчки/ТърговеСъбитиятаИндустриално видеоПроектиПредстоящоОбяви за работа
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...